EIE Himoinsa električni agregati-generatori za struju

previous arrow
next arrow
PlayPause
ArrowArrow
Shadow
Slider

Električni agregati (električni generatori, agregati za struju)

Dizel električni agregati

Dizel agregati namjenjeni su za stalna napajanja električnom energijom, vršna opterecenja ili kao pričuvna, rezervna napajanja u nuždi za industrijski, komercijalni i rezidencijlani sektor (podatkovni centri, banke, bolnice, … ). Himoinsa proizvodi dizel agregate u rasponu od 3 do 3.000 kVA – od prijenosnih do teških verzija. Električni agregati predstavljaju siguran, pouzdan i dovoljno snažan izvor napajanja na tržištu čija potražnja neprestano raste.

Plinski električni agregati

Plinski agregati kao gorivo koriste prirodni plin, LPG, Syngas, CSG ili bioplin – pružaju neprekidno napajanje koje ima značajno smanjanje emisije ispušnih plinova i čestica (CO i CO2) kao i smanjenu buku pri radu u odnosu na dizel agregate.

 

Industrijski električni agregati

Električna energija je neprekidno potrebna u današnjoj industriji. Tisuće novih projekata svakodnevno se stvaraju u industrijskom sektoru. Previđa se da ce industijski sektor u svjetskim razm,jerima narasti na 201,847 MW do 2020. godine, od toga 70% biti ce na neki način pokriveno i industrijskim električnim agregatima (kao pričuvno ili primarno napajanje električnom energijom).

Veliki električni agregati

Veliki agregati su namijenjeni korisnicama koji imaju veliku osnovnu potrošnju električne energije, kao što su podatkovna središta (eng. data center), bolnice, financijske ili telekomunikacijske ustanove (banke, telekomi, … ). Samo nekoliko minuta bez napajanja električnom energijom može uzrokovati značajan gubitak novca ili ugrožavanje sigurnosti i zdravlja ljudi. Električni agregati velike snage nužni su da osiguraju napajanje velikog broja potrošača energije npr. u financijskom ili podatkovnom središtu u Frankfurtu ili Ženevi ili nadomjestiti primarni izvor napajanja pri tvorničkom održavanju kada proizvodnja ne smije stati.

Mobilni i super-tihi električni agregati za najam i posebne namjene

Himoinsa električni agregati namijenjeni za najam su spoj robusnosti i svestranosti koja je potrebna unajmljivaču. Oprema stroja je osmišljena tako da se može koristiti u raznim primjenama: gradilišta, rudarski i naftno-plinski sektor, festivali, koncerti i događanja kao što su svjetsko nogometno prvenstvo, utrke formule 1, olimpijske igre, …. koji zahtjevaju gigawate dodatne električne energije u nekom kracem vremenskom rasponu. Super-tihi agregati namijenjeni su na mjestima gdje je jako važno da električni agregat  pri radu ima malu razinu vanjske buke, npr. noćna radilišta u naseljenom mjestu.

Srednje-naponski električni agregati

Himoinsa srednje-naponski agregati koriste se kao povoljan i provjeren izvor električne energije u sektorima s kritičnim primjenama kao što su bolnice, rafinerije, petrokemijska postrojenja, čelična industrija ili proizvodnja energije (eng. power generation). 

Prijenosni (portabilni) električni agregati

Ključna značajka Himoinsa prijenosnih agregata je da su jednostavni za upotrebu. Ovi agregati se koriste u kućanstvima ili obrtima ili manjim proizvodnim pogonima ili na radilištima i zato motraju biti što manji, lakši i jednostavniji za uporabu. Himoinsa nudi 30-ak različitih modela snage od oko 3-10.5 kVA koji su svi pokretani kvalitetnim malim  dizel motorima Yanmar, Hatz ili Lombardini i ovisno o modelu imaju mogućnost ručnog ili električnog pokretanja.